Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

CHP'li Havutça'dan İmam Hatip Okul endişesi

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edilecek halk eğitim merkezi binasını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edilecek halk eğitim merkezi binasını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu. 
Havutça, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sisteminde uygulamaya koyduğu 4+4+4 düzenlemesinin iki yıllık verilerini ortaya koyduğu önergesinde, AKP hükümetinin amacının mesleki eğitim olmayıp bütün okulların imam hatip okullarına dönüştürülmesini amaçladığını ileri sürdü.
İmam hatip ortaokullarının yeniden açılması ve birçok genel lisenin imam hatip lisesine dönüştürüldüğünü öne süren Havutça, imam hatip okullarında artış yaşandığını belirtti.
Öğrencilerin başarısızlığını hükümete yükledi
AKP hükümetinin dayatma ve zorlamalarının eğitim sisteminin kalitesini düşürdüğünü, bilimsellikten uzaklaştırdığını, çocuklara zarar verdiğini dile getiren Havutça, Bunun somut göstergesi üniversiteye giriş sınavlarındaki başarı oranındaki düşüştür. Öğrenciler kendilerine sorulan 50 matematik sorusundan ortalama olarak 2011 yılında 15.93, 2012'de 14.43, 2013'te 12.88 ve 2014'te 10.58 doğru yanıt vermiş. Geometri, fizik, kimya ve biyolojide de benzer sonuçlar eğitimdeki bilimsellikten uzaklaşmanın bir göstergesidir” dedi.
Havutça, önergesinde şu sorulara yer verdi: Bandırma Paşabayır Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan Halk Eğitim Merkezi binasının imam hatip ortaokulu olarak kullanılması planlanmakta mıdır? Bakanlığınızın böyle bir planlamadaki krıterleri nelerdir? Hali hazırda Bandırma'da bulunan imam hatip ortaokulunun toplam mevcudu eğitim öğretim için uygunken yeni bir ortaokul gereksinimi bulunduğuna nasıl karar verilmiştir? Ülke genelinde bir çok okul binasının imam hatip okullarına tahsis edildiği Şehit Süleyman Bey İlköğretim Okulu da imam hatip okuluna tahsis edilmiş olması yeterli değil midir? Bandırma Halk Eğitim Merkezi için projelendirilen yeni binanın imim hatip ortaokulu olması ne derece mümkündür? Bandırma Halk Eğitim Merkezi için ne planlanmaktadır?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı